01/10/2020

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti




“Bugün geldiğimiz noktayı ülkemiz hiç hak etmiyor”

 

 

(DP Basın Merkezi – 01 Ekim 2020) Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Uysal, yaptığı açıklamada önümüzdeki seçim sürecinin Türk demokrasisi için en kritik seçimlerden biri olacağını ifade etti.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Kelleci, R.Melih Aktaş ve Muhtar Mahramlı eşlik etti.

 

Dün gerçekleştirilen ve yaklaşık olarak 1,5 saat süren görüşme sonrasında kameralar karşısına geçen Uysal ve Davutoğlu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

 

“Kritik bir seçim süreci yaşayacağız”

 

“Parti kuruluşu sonrasında Sayın Davutoğlu’nu telefonla arayarak tebrik etmiştim. Bugün de hem ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi yüz yüze iletmek hem de beraberinde yüksek gerilim hattında seyreden ülkenin meseleleri, coğrafyamızda karşı karşıya kaldığımız pek çok meydan okumaların olduğu bir dönemde fikir alışverişinde bulunma imkanı bulduk. Bu açıdan da kendisine ve çalışma arkadaşlarına minnet duygumu ifade etmek isterim. Ayrıca Demokrat Parti hakkında söyledikleri nazik sözler için de teşekkür ederim.

 

Türkiye’nin derinden bir nefes almaya ihtiyaç duyduğunu -Sayın Genel Başkanın da ifade ettiği gibi- sohbetimiz esnasında da ifade ettim. Önümüzdeki zamanlar, Türk demokrasisinin belki en zor seçimini yapacağı, kritik bir seçim süreci olacak gibi görünüyor.  Siyasal olarak da pek çok sorunun biriktirildiği, çözüm beklediği bir süreç yaşıyoruz.

 

Önümüzdeki süreçle ilgili Türk siyasetinin dışından/içinden radikal bir şekilde, toplumsal iklimin değiştirilmesi noktasında pek çok riskli müdahaleler olabileceği tehlikesi varken, milyonlarca insanımızın can alıcı can yakıcı pek çok cari gündemi,  öncelikli meseleleri varken; bunların çözümü noktasında ortak bir üslup, ortak bir anlayış içerisinde bir araya gelme mecburiyetimiz olduğunu düşünüyoruz. Yeniden, kurucu bir ruhla, iradeyle önümüzdeki süreci değerlendirip ortak paydalarımızda buluşmamız gerekiyor.

 

“Bugün geldiğimiz noktayı ülkemizin hak etmiyor”

 

Türkiye’nin tarihsel süreci içerisinde verilen şehitlerimiz, olağanüstü emekler, ödenen büyük bedeller düşünüldüğünde; bugün geldiğimiz noktayı ülkemizin hiç hak etmediğini düşünüyoruz. 

 

Demokrasiyi ve adaleti bu ülkenin milli güvenlik şemsiyesi haline getirecek, herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye’yi inşa edebilmek hepimizin elinde.

 

Kaybetmeye yüz tutmuş birtakım müştereğimiz olan değerlerin bugün, siyasi alanda nezaketsiz bir şekilde rekabet meselesi haline getirilmesinden büyük üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim.

 

Dileriz; önümüzdeki süreçte Türkiye’nin önemli meseleleri hakkında çözüm önerilerimizle beraber yakın bir ilişki içerisinde diyaloglarımızı sürdürebilelim.

 

Ben Demokrat Parti ailesi olarak kabulleri için Sayın Genel Başkanın şahsında tüm çalışma arkadaşlarına tekrar hem hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum hem teşekkür ediyorum.”