13 Mayıs 2014…
Soma’nın yüreğine ateş düşen, 301 madencimizi toprağa verdiğimiz o kara günü unutmadık. Aradan yıllar geçse de unutmadık, unutmayacağız.
O gün sadece 301 canımızı değil; yarım kalan hayatları, evlere çöken sessizliği, gözü yaşlı aileleri ve babasız büyüyen çocukları da gördük. Acısını hep birlikte yaşadık, unutmadık.
Aradan yıllar geçse de Soma’nın yüreğindeki acı hâlâ ilk günkü kadar tazedir. Çünkü 13 Mayıs, bu toprakların hafızasına kazınmış büyük bir acının adıdır.

Soma faciasının ardından iş güvenliği, emek ve insan hayatının değeri konusunda önemli adımlar atılmış olsa da, benzer acıların bir daha yaşanmaması adına hassasiyetin daima canlı tutulması gerektiğine inanıyoruz.
Bugün bizlere düşen en önemli sorumluluk; emekçinin alın terine sahip çıkmak, insan hayatını her şeyin üzerinde tutmak ve 301 madencimizin hatırasını yaşatmaktır.
Soma sahipsiz değildir. Bu şehirde acı da gerçektir, emek de gerçektir.
Demokrat Parti olarak; 301 maden şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, ailelerinin acısını yürekten paylaşıyoruz.