30/08/2020

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan 30 Ağustos mesajı




“Devletimizin baki, egemenliğimizin kaim olması dileğiyle Zafer Bayramımızı kutluyorum”

 

“Yahu bir yıl da Afyon Kocatepe’de bulunun,

Zafer coşkusunu paylaşın!”

 

 

 

(DP Basın Merkezi – 30 Ağustos 2020) Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Zafer Bayramını kutlayarak birlik vurgusu yaptı. Uysal, “Ahlat’ta zaferi kutlayanlar da Kocatepe’de, Dumlupınar’da zaferi kutlayanlar da her daim birdir, beraberdir” dedi.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda bu yıl da Covid 19 bahanesiyle bayram kutlamalarına birtakım kısıtlamalar getirilmesini de eleştirerek “Yahu bir yıl da Afyon Kocatepe’de bulunun, Zafer coşkusunu paylaşın!” diye konuştu.

 

Her yıl olduğu üzere bu sene de 25 Ağustos gecesi Afyonkarahisar Şuhut’tan Kocatepe’ye Zafer yürüyüşüne katılmak üzere memleketi olan Afyonkarahisar’da bulunan Uysal, Kocatepe’de bulunan Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’nda kısıtlı katılımla gerçekleştirilen törenlere katıldı.

 

Genel Başkan Uysal, adeta Malazgirt Zaferi ile Dumlupınar Zaferi’nin yarıştırıldığı izlenimi yaratan organizasyonlar hakkında ise  “Yakın tarih ve hafızamızda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlarımızın tarihin seyrini değiştiren başarılarını görmezden gelme, onları perdeleme gayretleri ortaya çıkıyor. Bunlar nafile çabalar!” dedi.

 

Uysal şunları kaydetti:

 

“Güya tarihi yeniden yazma gayretleri var”

 

“AKP iktidarının uzun süredir kendine göre bugünden geriye giderek bir tarih anlamlandırma ve güya tarihi yeniden yazma gayretleri var.

 

Bütün milli gün ve bayramlarımızda bunun yansımalarını gördük. Gölgeleme ve mümkünse sulandırma uygulamalarına da şahit olduk.

 

“Milletin vicdanını yaraladı”

 

Zaferler ayı olan Ağustos ayında Türk Milleti’nin gerileyişinin toprağa gömüldüğü sürecin başladığı Akşehir’den Şuhut’a, Şuhut’tan Kocatepe’ye taşınan ruh, irade, akıl ve cesaretin Dumlupınar Zaferi’yle taçlandığı bu Zafer Haftası vesilesiyle Covid 19 Salgını bahanesiyle birtakım kısıtlamalar getirilmesi, elbette ki millet vicdanında yaralanmalara, üzüntülere sebep oluyor.

 

Diğer taraftan bakıldığında; Malazgirt’e tüm illerden insanların sevk edilme organizasyonları sanki Malazgirt Zaferi ile Dumlupınar Zaferi’ni yatıştırırcasına, yakın tarih ve hafızamızda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlarımızın tarihin seyrini değiştiren başarılarını görmezden gelme, onları perdeleme gayreti gibi can sıkıcı bir durum ortaya çıkarıyor.

 

Bilinmelidir ki bunlar nafile çabalar...

 

Her iki zafer de Türk Milleti’nin hafızasında, vicdan ve aklında olması gereken yerdedir!

 

Salgını bahane edip Kocatepe’de ve Zafer Haftasında kısıtlamalar getirip Ahlat’ta kitleleri toplamak ikiyüzlülüktür, tarihi tefrik etmektir, milleti bölmektir!

 

Yahu bir yıl da Afyon Kocatepe’de bulunun, Zafer coşkusunu paylaşın!

 

Ayrıca önemli bir hatırlatma daha yapmak isterim:

 

“Bu nafile çabalar en çok Yunanistan’ı sevindirir”

 

Bu nafile çabalar en çok bugünlerde Doğu Akdeniz’de yayılmacı ve haksız politikalarına karşı önemli bir mücadele verdiğimiz Yunanistan’ı sevindirir!

 

Bir kez daha altını çizmekte fayda görüyorum; Ahlat’ta zaferi kutlayanlar da Kocatepe’de, Dumlupınar’da zaferi kutlayanlar da her daim birdir, beraberdir.

 

“Zafer Bayramımızı kutluyorum”

 

Bizler, her yıl olduğu üzere bu sene de Şuhut’tan Kocatepe’ye Zafer yürüyüşümüzle birlikte coşkuyla zaferlerimizi kutluyoruz. Bu vesile ile herkesin yeniden idrak ve hafızalarını tazelemesini salık veriyoruz.

 

Başta Devletimizin Kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın Lideri Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; devletimizin baki, egemenliğimizin kaim olması dileğiyle Zafer Bayramımızı kutluyorum.”