17/06/2022

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in vefatının 7.Yıldönümü dolayısıyla Anıtmezarında düzenlenen törene katıldı




“Demirel’in İslamköy'den Çankaya'ya bir kariyen çizebilmesi, korumak için mücadele ettiği fırsat eşitliği sayesindeydi”

 

 

(DP Basın Merkezi - 17 Haziran 2022) Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in vefatının 7. yıldönümü dolayısıyla Anıtmezarında düzenlenen törene katıldı.

 

Genel Başkan Uysal ve Demokrat Partililer 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in memleketi olan Isparta İslamköy’de yer alan Çalcatepe’deki Anıt Mezarında düzenlenen törende bir araya gelerek anma programı gerçekleştirdiler.

 

 

Uysal ve beraberindeki partililer daha sonra Süleyman Demirel Müzesi’ni ziyaret ettiler.

 

Uysal, burada yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

 

“Milletin derdi ile dolu şapkası vardı, onu da alıp gitti”

 

“Süleyman Demirel bir cumhuriyet çocuğudur. Cumhuriyetle doğdu, cumhuriyet sayesinde, tıpkı kendisinin de dediği gibi başbakan, Cumhurbaşkanı ve nihayetinde milletimize "baba" oldu.

 

 

Kendisine İslamköy'den Çankaya'ya bir kariyen çizen, korumak için mücadele ettiği fırsat eşitliğiydi. Parlak bir mühendisken kendi ikbalini bir kenara bırakıp vatanın ve Aziz Milletimizin refahı için meşakkati, müşküliyeti seçti.

 

Muktedir olmayanın sesinin duyulmadığı bir dönemde arşın arşın Anadolu'yu gezip duyurdu; adaletin ve demokrasinin sesini. Atalete karşı süvarilik etti; her ayağında bir hürriyet olan bu Kırat’ın adaletli süvarisi oldu Demirel.

 

 

Cumhuriyetin tutup kaldırdığı elleriyle Cumhuriyeti daha da ileriye götürmek için didindi. Süleyman Demirel, bugün acı biçimde tecrübe ettiğimiz demokrasi eksikliğinin sonuçları için çözümü gösteren liderdi.

 

Ona göre de Cumhuriyet demokrasi ile taçlanabilir ve nihayetinde demokrasi refahı, bereketi, kalkınmayı getirirdi. Şöyle demişti; "Cumhuriyet, çimentodur, kiremittir, fabrikadır, yoldur, barajdır, kalkınmadır, refahtır."

 

 

Demirel tahammül demekti; kendisini eleştirmesini bilmiş, demokrasinin aynı zamanda bir eleştiri ve tahammül kültürü olduğunu bizlere göstermişti. Bugün maalesef kaybolan "devlet dili"ni en iyi biçimde kullanan isimdi. Zarifti, nazikti.

 

Liderlik ettiği "merkez sağ" geleneği en iyi şekilde temsil etmiş, her fikri kucaklamayı bilmişti. Demirel için vatanın her sathı, milletin her şahsı nasıl zenginlikse, vatan için de Demirel ve hedefleri zenginlik demekti.

 

Bir tek milletin derdi ile dolu şapkası vardı, onu da alıp gitti. Vefatının yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz.